Blauwbloem: coaching met de energie van buiten

Kun je als natuurcoach ook binnen werken?

In deze bijzondere tijd open ik mijn praktijk voor natuurcoaching. Ik heb wel even getwijfeld. Want wie gaat er op dit moment nou samen de natuur in? Maar de coachees waren er al. En de coachingssessies zijn gewoon onlinesessies geworden toen dat nodig werd. Toch heb ik me afgevraagd wat ik in deze tijd met mijn praktijk kan toevoegen. Het antwoord op die vraag vond ik in mijn wens voor de wereld.

Al zo lang ik me kan herinneren, trek ik wanneer ik maar kan de natuur in. Als kind deed ik dat het liefste op de rug van een paard, lopend met de hond of op de fiets. Vorig jaar verhuisde ik met ons gezin naar Drenthe. Sinds we daar op een boerderij wonen, ervaar ik elke dag de oneindige energie van de natuur. De natuur spiegelt ons. Ze kan ons laten stilstaan bij onze innerlijke wijsheid. De natuur heeft de kracht te helen en te herstellen. Het is mijn wens voor de wereld dat we onze verbinding met de natuur versterken.

Zeker in een tijd waarin we allemaal naar binnen moeten, kunnen we de kracht van de natuur volgens mij goed gebruiken. Door het binnen zijn, gaan we in ons leven beter voelen wat er knelt. Voor mij is dit daarom ook een tijd van vernieuwing. Als jij ook wilt vernieuwen, dan ben ik er voor je.

Ik wens onszelf en onze wereld gezondheid en een krachtige, veerkrachtige natuur. Mensen maken deel uit van die natuur. Als natuurcoach ga ik ervan uit dat wat zich buiten afspeelt, laat zien wat er binnen leeft en andersom. Als je zo kijkt, kan dit een tijd zijn waarin we niet alleen onze eigen weerstand verbeteren maar ook die van de natuur. Weerstand bieden is eigenlijk evenwicht vinden. Om evenwicht te vinden, mogen we misschien leren beter voor onszelf te zorgen en voor onze natuur.

Natuurcoaching dus in een tijd van binnen zijn. Het woord binnen stamt af van “verbinding”. In onlinesessies help ik je verbinden met jouw innerlijke wijsheid, met jouw natuur. Zo bezien kan verbinden met de natuur dus juist heel goed binnen beginnen. We gebruiken de plek waar je je op dit moment bevindt als spiegel. En zodra het even kan, gaan we naar buiten. Mogelijk kun je de tuin in of een blokje om. Om misschien te ervaren dat de energie van buiten soms zelfs tussen de stoeptegels groeit.

Voor wie belangstelling heeft, heb ik de komende tijd nog ruimte. Kijk op mijn website voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.