Jonna Vernes

Als kind woonde ik in de Randstad, maar ik was nergens liever dan buiten. Ik fietste kilometers door de polder. Ik vaarde in een rubberboot naar de veenweiden. Ik was altijd buiten met de hond of bij de paarden op de manege. Het gelukkigst was ik tijdens onze vakanties in het Springendal in Twente als ik op de rug van een paard door de bossen dwaalde.

Ik was een creatief kind. Als jong meisje maakte ik graag muziek en ik vertelde iedereen mijn grapjes en verhalen. Maar naarmate ik ouder werd begon ik het steeds moelijker te vinden me te uiten en durfde ik niet meer te doen wat ik eigenlijk het liefste deed.

Na een lastige schooltijd besloot ik rechten te gaan studeren. Ik nam me voor dat ik een verschil zou maken in de wereld. Ik wilde vaste regels veranderen en het systeem hervormen.

Na mijn studie werkte ik als rechter in opleiding en advocaat. Ik genoot van het belang van dit werk maar de juridische wereld voelde ouderwets en hard. Ik voelde me gevangen in het ritme van de kantoortijden en het computerwerk. Ik wilde mildheid brengen en werken vanuit mijn hart.

Ik ging in het onderwijs werken. Als docent aan de Hogeschool van Amsterdam kreeg ik meer energie van mijn werk. Jonge juristen opleiden was leuk en inspirerend. Toch bleef ik verlangen naar een natuurlijker leven. Stap voor stap werkte ik door tot ik er klaar voor was het roer om te gooien.

In 2019 was het zover. Samen met mijn gezin verhuisde ik vanuit Noord-Holland naar een boerderij middenin de natuur in Drenthe. Met z’n vieren zorgen we iedere dag voor wat er leeft op en rond ons erf. We hebben onder andere een hond, paarden, geiten, kippen en een varken. Het kantoorritme heeft plaatsgemaakt voor het ritme van de seizoenen.

Ik volgde een intensieve intuïtieve opleiding tot NOBCO-gecertificeerd coach bij IMC Mensontwikkeling. Toen ik leerde hoe ik mij kon verbinden met de natuur, ontstond er vanzelf weer ruimte voor mijn eigen natuur en voor mijn creativiteit. Ik ben weer van alles aan het maken. In het voorjaar van 2020 opende ik mijn praktijk voor natuurcoaching op onze boerderij. Als natuurcoach help ik anderen hun innerlijke stem te vinden en hun hart te volgen. Als intuïtief coach en trainer help ik anderen zich te verbinden met de natuur en met hun eigen natuur.

Lees hier meer over waar ik precies goed in ben.