Natuurlijk Ouderschap Weekend

Samen met je gezin kun je nu een heel weekend doorbrengen op ons erf in de natuur!

Samen met Loving Nature – Opleidingsinstituut voor Natuurcoaching – creëerden we een retreat voor volwassenen én kinderen! Helemaal in het teken van Natuurlijk Ouderschap. Het Natuurlijk Ouderschap Weekend!

Natuurlijk Ouderschap is een methode, een manier om je hart te volgen. Naar je kind te luisteren én naar jezelf. De balans te bewaken tussen wat de buitenwereld van je verwacht en wat je voelt dat jij en je kind nodig hebben. Het is de natuur als ankerpunt gebruiken. Als bron van wijsheid en inspiratie, zoals men deed in oude natuurreligies zoals het sjamanisme.

Het is onze persoonlijke ervaring dat wanneer je ouderschap eenmaal begint te verbinden met de natuur, dat dat rust en bergen nieuwe energie geeft aan ouders én kinderen.

Zo ontstond het retreat! We maakten het retreat speciaal voor hoogbegaafde of (hoog)gevoelige kinderen en hun ouders. Voor wie de dagelijkse hectiek soms veel is. We weten hoe lastig het kan zijn om alle ballen hoog te houden!

Met je hooggevoelige of hoogbegaafde kind kan het – zacht uitgedrukt – pittig zijn om werk en gezin te combineren. De dagelijkse hectiek kan voelen als een hamsterwiel. Je rent en je rent en je rent. Jullie kunnen allemaal wel wat ontspanning gebruiken. En misschien was de zomervakantie tot nu toe heerlijk voor je kinderen. Maar kom je zelf ook tot rust?

Is dit herkenbaar? Dan is het Natuurlijk Ouderschap Weekend voor jou! We laten je ervaren hoe je dat vakantiegevoel mee neemt je dagelijks leven in!

Programma

Het weekend is een retreat in het teken van natuur en intuïtie. Jij en je gezin dompelen je drie dagen onder in de prachtige omgeving van Dwingeloo. We gaan het bos in, de heide op, zwemmen, vuur maken en lekker & goed eten.

Het programma biedt allerlei workshops en activiteiten ontworpen door ervaren coaches en trainers. Hierdoor leer je hoe je Natuurlijk Ouderschap kunt toepassen in jouw gezin. De onderdelen van het weekend helpen jou verbinden met de natuur en met je eigen natuur. Zo groei je in je rol van vader of moeder.

Een greep uit het programma:

  • een ochtendduik in het vlakbij gelegen meer gecombineerd met lichaamswerk en stilte
  • ochtendyoga in de natuur
  • een vuurritueel
  • het krachtdierenspel
  • een medicijnwiel leggen
  • voorlezen aan de kinderen
  • pony’s verzorgen

Terwijl jouw kinderen een activiteit volgen, kun je zelf even relaxen met een kop thee in onze mooie tuin. En volg je een workshop voor volwassenen, dan vermaken de kinderen zich bijvoorbeeld met een speurtocht.

Wat het weekend je oplevert? Tijdens het weekend vind je een rustpunt waar je – met de handvatten die je krijgt – steeds op nieuw naar kunt terugkeren.

Het weekend laat je verbinding voelen met de natuur en met je eigen natuur. Je voelt hoe je verder groeit in je rol van vader of moeder. Je voelt je meer verbonden met je kinderen. Je ziet je kind met al zijn of haar talenten en bijzonderheden. Je weet wat goed is voor jou en jouw kind. Je durft daarop te varen en te vertrouwen.

Dat gevoel neem je mee naar huis samen met de handvatten, inzichten en ervaringen die je tijdens het weekend hebt opgedaan.

Prijs & data

Data: 12 -14 augustus 2022 óf 16 – 18 september. Locatie: Blauwbloem in Dwingeloo (Drenthe).

Tijdens je verblijf mag je overnachten in onze paardenweide in een eigen tent, caravan of camper.

Prijs: Voor dit unieke retreat betaal je alleen nu nog het lage bedrag van € 250,- per persoon ex btw. Voor kinderen is de prijs € 100,- per persoon ex btw. Binnenkort gaat de prijs van dit retreat omhoog.

Prijzen zijn inclusief lekker & verantwoord eten en drinken.

Meld je snel aan door een mail te sturen naar jonnavernes@gmail.com.