Wat ik met liefde weggeef – en waarom

Het is een levensstijl geworden: mij iedere dag verbinden met de natuur. Het is die verbinding die me letterlijk met mijn benen op de grond zet als het dagelijks leven veel van me vraagt. Een verbinding waar ik in blijf groeien. Die me overeind houdt in de chaos en die maakt dat ik me zielsgelukkig voel. Lees hier wat ik de komende weken weggeef aan wie het nodig heeft. Gewoon om te delen. Ik hoef er niets voor terug.

De dagen worden langer. Het lenteachtige weer maakt het werk op de boerderij waar mijn praktijk is minder hard. Hier op mijn woon- en werkplek heersen rust en ruimte. En soms spelende kinderen, galopperende paarden en nieuwsgierige geiten. 🙂

Een paar jaar geleden besloten wij (Martin en ik) het anders te gaan doen. Meer ruimte voor ons. Om te doen waar ons hart voor klopt. We kochten een groot stuk grond in deze prachtige omgeving. We wilden er wonen en werken. En zo ging het. Wij kozen ervoor om de hectiek van alledag achter ons te laten. Wij kennen onze eigen drukte: ons gezin met twee kinderen, onze dieren, ons werk.

Terwijl er – een paar jaar later – een crisis is in de wereld, voel ik zelf hoe ik steeds weer evenwicht vind middenin de onrust. Vrij en los voel ik mij dan. Los van de stress en de zorgen rondom corona die ik soms in anderen zie. Alsof de angst niet echt vat op me kan krijgen. De laatste tijd heb ik me verder verdiept in hoe dat komt.

Het heeft te maken met de bijzondere energie op deze plek. En het komt door de kracht van de natuur en onze verbinding daarmee. 🌿 De natuur is puur levenskracht. Steeds weer stem ik op haar af. Dan voel ik mij opnieuw veerkrachtig en hoopvol – ja, optimistisch zelfs. En vreemd genoeg geborgen, terwijl het soms net lijkt alsof de wereld om ons heen in brand staat.

Het buitenleven in Drenthe is puur genieten. Ik geniet van het buiten zijn, het buiten zíjn. Afgelopen weekend struinde ik urenlang met mijn neef over de heide – soms oneindig filosoferend, soms oneindig stil. Als ik doordeweeks een uurtje over heb, ga ik graag het bos in om te hardlopen of paard te rijden op mijn lieve Suup. Een paar keer per dag loop ik ook zo maar even naar buiten. De bodem onder mijn voeten voelen of de wolken zien overdrijven.

De kunst van het leven is volgens mij niet om gelukkig te zijn, maar te leven naar wat je hart je ingeeft. Hoog vliegen door diep te voelen.

Als je mij vraagt waar ik het meest van geniet in de natuur, dan zeg ik: van het moederschap, dat ik zo natuurlijk mogelijk vormgeef met mijn twee lieve eigen-wijze buitenkinderen. ❤ En ik geniet van de groei van mijn natuurlijke coachpraktijk die deze week 1 jaar bestaat. 🎂 Wat maakt dat me blij en dankbaar!

En toch wil ik meer. Of misschien juist daarom! Ik wil meer doen. Meer voor iedereen die het op dit moment zwaar heeft in deze vreemde tijd. Meer voor iedereen die last heeft van stress. Voor iedereen die zich afvraagt hoe je overeind kunt blijven als het om je heen hard stormt. Voor iedereen die zich weer even vrij wil voelen te midden van alle beperkingen van de laatste tijd.

Om daar vandaag al mee te kunnen starten, ga ik de komende tijd iedere week een gratis sessie geven aan iemand die dat nodig heeft.

Als jij zo iemand bent, kijk ik ernaar uit iets voor je te betekenen. Ik nodig je uit mij een bericht te sturen. Dan kijk ik waar ik een extra sessie kan inpassen.

Wat ik precies doe? Ik help bij persoonlijke ontwikkeling, ontstressen, het vinden van balans, het versterken van je innerlijke kracht en wijsheid. Voor meer info kun je verder lezen op deze website.

Verder ben ik achter de schermen iets aan het maken voor iedereen die wil ervaren wat het je oplevert als je je met de natuur verbindt. Ik vertel je daar binnenkort meer over!